Pages

salam blogger....

apa rasanya kalau manusia jalan ke belakang....pelik ngat aih......mau terkentut jawabnya....hahah...tapi biasa la orang kalau nak buat benda gila,semua benda pon bole jadi.......tapi hat ni cerita pasal Malaysia Book Of Record pulak.....kisah ni lama dah..tapi saja cek nak habaq balik.......jom baca jom.....




Raja pandu kereta mengundur, I. Rajagopal (gambar kecil), 56, bakal melakar sejarah tersendiri apabila merancang memandu secara mengundur pada jarak paling jauh berbanding dua rekod sebelum ini.
Pada penjelajahan sejauh 1,500 kilometer (km) bermula pada 12 Disember 2012 bersempena tarikh 12.12.12 itu, beliau akan menggunakan kereta jenis Proton Saga 1.6 bermula di bandar raya Johor Bahru.

"Dari Johor Bahru, saya akan memandu secara mengundur dengan purata kelajuan 40 kilometer hingga 50 kilometer sejam mengelilingi Semenanjung Malaysia sebelum kembali semula ke Johor Bahru.
"Penjelajahan ini dijangka mengambil masa selama 10 hari," katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Pada 2008, Rajagopal mencipta rekod pertama memandu secara mengundur dengan purata kelajuan 55 kilometer sejam sejauh 88 kilometer dari Jalan Ungku Puan, Johor Bahru hingga ke pantai peranginan Desaru di Kota Tinggi.



Last words oleh penulis,tobat aku xmau try kalau nak buat macam dia ni.....hahahahhaha

Reactions: 

salam blogger..

fuhhh fuhhhhhhhh.....ambik kau habuk....hahahahhaha.....sesungguh bersawang dah blog ni.....kalau blog yang penuh informatif dah jadi berhabuk,maka jadi blog besawang+berhabuk la jadinya....mampos aku kalau xda orang yang nak baca,,,,,,,,.hahah....seriously penulis memang sibuk sekarang(sibuk la sangat,cehhhh..)....hahaha..... nak buat macam mana...makin hari makin banyak tanggungjawab nak kena  buat......dengan yang tersayang lagi(hehehheheheh),dengan harta benda kerja segala projek kernya nya punnnnnnnn lagi,haddoiiiiiiiiiiil...........hahaha....

tapi entry kali ni penulis nak cerita kisah orang kawen..kawen mana yang tak best....kawen paksa pun kalau dapat bini comey gila-gila pon best jugak kan...hahahha...tapi kali ni kawen best sebab laen dari yang laen..kalau selalu kawen dah bernikah,bersanding bagai semua,tangkap-tangkap gambar habis kodak semua,lepas tu balikkkkkkkk.....hahahhaha.tak ka boring namanya tu kan.....tapi kali ni kisah kawen naek LRT......hahah...jom baca jom..............



Transit aliran ringan (LRT) dan bas RapidKL yang dikendalikan Syarikat Prasarana Negara Berhad (Prasarana) melakar sejarah apabila menjadi pengangkutan awam rasmi bagi rombongan pengantin baru di Selayang dekat sini.

Mohd. Shah Helmi, 24, dan Nor Yusnita Ramli, 26, serta 50 anggota rombongan mereka memilih menggunakan pengangkutan awam itu sebagai menyahut kempen "Kurang Kenderaan, Kurang Pencemaran" anjuran Prasarana.

"Dengan cara ini, kami dapat membantu mengurangkan kesesakan lalu lintas sekali gus memberi sokongan kepada kempen ini," kata Nor Yusnita, yang merupakan Pembantu Perkhidmatan Pelanggan di Stesen LRT Bukit Jalil sejak tiga tahun lepas.

Beliau berkata, cadangan menaiki LRT dan bas RapidKL ke majlis menyambut menantu di kediaman keluarga suaminya di Taman Wilayah, Selayang mendapat sokongan syarikat itu.

"Syarikat memberi kebenaran kepada kami menggunakan perkhidmatan ini secara percuma," katanya.

Rombongan pengantin itu memulakan perjalanan mereka dari LRT Laluan Ampang pada 11.16 pagi untuk ke Stesen LRT Gombak sebelum menaiki bas RapidKL dan tiba di Taman Wilayah kira-kira 1.30 tengah hari ini.

Mohd. Shah Helmi, yang bertugas sebagai posmen di Pos Laju Batu Caves, turut memeriahkan lagi majlis perkahwinannya dengan kehadiran 15 rakan sekerja yang menaiki motosikal rasmi Pos Malaysia.

Sementara itu, ibu bapa pengantin lelaki iaitu Hamzah Hassan, 54, dan isteri Mailis Anwar, 50, berkata, majlis perkahwinan anak ketiga mereka ini merupakan majlis gemilang yang pernah mereka adakan.

Ketua Stesen Operasi Laluan Ampang, Tarmize Mohd. Ansor berkata, acara seperti ini adalah julung kali diadakan oleh RapidKL bagi tujuan mempromosikan kempen "Kurang Kenderaan, Kurang Pencemaran" kepada orang awam.

"Kempen ini bertujuan memberi kesedaran kepada pengguna untuk mengurangkan penggantungan terhadap kenderaan persendirian serta memilih untuk menggunakan pengangkutan awam bagi menyelamatkan bumi dan meningkatkan kualiti hidup," katanya.

Kempen anjuran Prasaran itu, yang dimulakan pada 20 September lalu dan akan berlangsung selama setahun.


sebagai ulasan penulis,hampa semua nanti kalau nak kawen,try la buat benda-benda yang pelik sikit,kawen naek lembu ka,kawen majlis sampai setahun ka...........kannnnnnnnnnnn.......hahahha.........kesian bapak hampa semua mau support bayar lembu kalau kawen sampai setahun...hahahhah....wassalam...........

Labels:
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...