Pages

salam blogger.............hahahha.........cm besa la kn........

2 3 mggu ni aq memang sibuk.......nak online pn jarang............pasal den dh start kojo dh...............hahahahhaha.........

lupa nk inform....aq dh start keja dh...lepas ja result exm kluaq ari tu,tros esok tu aq cari keja.......dh la cari 1 kedai ja....mintak-mintak tros dapat............hahahha...syukor gilak...............xyah susah-susah nk jalan2 cari banyak kedai.............kedai tu dekat ja ngn umah aq....lau sped 100 ngn moto 10 minit dh smpai dh......sbb 2 la tiap ari 10 minit lagi nk masok keja baru aq pegi keja.......pemaleh........

sebenanya aq keja kt market.....mini market la.......market ni cm kedai lama....tapi besaq nah...buln 5 ni kedai ni nk pindh dh pegi area baru,bangunan baru suma la..........hahahha..........mampuih aq nk keja.......masok ari ni dh nk dekat 2 mggu dh aq keja.........mggu lepas aq shift pagi......miggu ni shift malam plak..........shift pagi ni start masok kol 8 am smpai 5 pm....lau shift malam lak masok kol 3 pm smpai 11 pm..........

minggu ni aq masok shift malam.....hampeh malam2 kena la balik sorg2......jalan gelap pulak.......naek moto pulak tu.....buat2 berani ja la......hahahhahah........tapi meh nk gtau,malam tdi aq hampeh jadi takot skit pasal ada 1 jalan tu jalan kubor saja...hahahahha.....kubor hindu....time nk dekat smpai tu,aq brnti jp....tggu ada keta jalan dlu.....lps 2 baru aq jalan follow ........hahahahhaha..................penakut nk mampuih aq ni............hahahahahhahahahahahahahhahahaha............

tapi best la jugak keja ni....pasi pakaian leh suka ati...tapi xda la smpai aq nk pakai kod2 tie suma tu....besa2 ja la........1 lgi nk gtau neh,time shift cek,cek sorg ja laki....hat len suma pmpn........hahahahhahahah......kt kaunter 2 org casher,dalam aq ngn sorg partner pmpn ngn kt blakang ada ramai la mak cik tua2....mak cik tua2 pn kira awek la 2......hahahahahhahaha...........

supervisor aq tu pmpn.....umo 21..ats aq skit ja pn....tpi xla la grang sgt....cuma dia bhya skit............xbuat keja ka,area kita terok ka nnti kena la comment......hahahahha,,,,aq bapa kali dh kena.....tapi besa2 ja la......xterok pn..........

bila dh keja nk dekat 2 mggu ni makin ramai la org aq kenal..........besa la,kedai ni mmg ramai pkerja......owner kedai ni xsilp ada 5 buah kdai kot....macam2 la,kedai market aq keja ni,kedai borong,kedai pakain ngn kedai apa tah lagi.....tpi yg pasti mmg ramai la pmpn keja kt sini...........hahahhaha...best2.......gatai meghela beta jadinya.......hahah.....................

aq keja ni besa ja.....angkat2 barang,susun barang......macam area aq ni kira ok la....xberat sgt......stakat kena angkat btol ayaq,tin2 sardin..............tapi kn aq sorg ja laki time shift tu......kira lau nk kena angkat beras ka,angkat benda2 berat ka,mmg aq kna buat la.............selama aq bkerja ni xinjured lagi.........tapi baru marin aq injured....ngh sedap susun2 tin sardin,ttba ada setin sardin tin besaq tu jatuh dari rak ats kpla aq pelepup kena kaki........lebam jadinya........bdrah la skit....tpi x skit sgt.........hahhaha........manja ngat aih............hahaha


mana 1 tin sardin tah timpa kaki aq....banyak sgt sardin ni..xleh cari.....hahha 

marin jgk la aq kena kna angkat bnda berat..........sbnanya market tmpt aq tu sblh dia ada lagi kedai borong....kedai tu jual barang2 borong....lau borong msti la barang banyak kn..............nk jadi ceghita marin time shift sorg kawan aq tu,tok wan dia masok hsptl,kira aq kena tlg jaga sama la kedai sblh............nasib baek la hujn.....kira x ramai la  sangat  plggn......tapi xramai tu la aq nk kena buat keja.......kena angkat guni garam kasaq kot...berat nk mmpuih.....yg guni paling besaq tu mmg la kena angkt 2 org...tapi guni yg kecik skit sll org angkt sorg ja.....tapi sorg pn nk mati dh rasa....hahahha...xsgka kuat jugak aq....hahahahhaha........bongok...riak.................meh nk tnjuk tmpt keja cek.......







nengok2,kemas kn...............tapi belek2 betoi2 berabuk terok....hahahha.......nnti rajin mai noh tmpt keja cek.......pmpn dh la....laki xsah mai la pasai ramai pkerja pmpn kt sini,takot xbalik plk....muda2 pulak tu.....hahaha........5 ari buln ni gaji first aq............heheheheheh....kayooooooooooooo............hahah.......ilalliqaaaaaaaaaaaaa...........................





Reactions: 

salam blogger kepada semua..............hahahhaha..............

dh lama betoi aq xupdate blog ni......dh nk dekat 3 mggu dh......ni semua gara-gara kenduri kat umah aku la ni.......time miggu first aku jah yang balik cuti awal........maka yg sedemikian rupa olehnnya,aku la yang kena buat semua kerja........ish,xaci.hahahhah....cat rumah la,mesin rumput sekeliling umah yg dh nk besau sama ngn padang bola ni...pueh aq mesin............dh habis semua tuh,malam2 nak kena tolong akk aku pulak balut bunga telur....tapi bukn telur pn,sumi......zaman skang kn xmakan telur dh........suma nk jadi budak-budak makan sumi............hahahahhah...............banyak gak la nk kena balut,nak dekat 2 ribu lebih batang bunga telur tu.........igt awal-awal tu senang la nk buat,tapi tangan aku kn jantan,mana la nk buleh lembut-lembut.........jadi slow la skit buat keja ni......hahahhahahah..........

lupa nk gitau ma....hehhe....majlis ni kenduri smpena perkahwinan  2 org kakak aku........2 orang teros kawen.senang cerita...hahahahyang ni kakak yg no 2 ngn no 3..................skang ni tiggal 3 orang hero ja la dalam family yg blum kawen lagi......hahhaha........biar lambat asal x excdent................orang laki kn susah skit.........nk kena kumoul duit banyak2 dulu baru la boleh nk minang ank dara org...........dh la mahai2 zaman lani........ish2.murah2 dh la macam zaman dulu...zaman dulu maen ringgit2 jah...skg maen puluh2 ribu jah......kalau tanya org pmpn pn,depa msti jawab cmni,,,,

"uish,mana buleh seringgit duaringgit...igt kami anak ayam ka..."

hhahahhaha.............komfem............kalau wan aku muda pn komfem jawab cmni gak......hahhaha....majlis kawen ni buat pada 13 mac...atou pn hari ahad.......cuti sekolah jugak kn....sbb 2 ramai jugak yang datang......meh nk tunjuk kad yg online punya.............rasanya ramai yg dh tgk kot kn..........


yg ni majlis kahwin...tapimajlis akad ni kahnya hari sabtu sebelum tuh......meh nk tunjuk skit gambaq2...yg ni kt msjid masa majlis akd ni kah......ayh aq yg nkhkn sndrik utk kakk aq....ayah aku mmg suka buat lawak tol.......ada ka silap sebut semua benda...mas kawen skli ngn nma pengntin habis suma ttkar.......ketar kalah ngn org yg nk kawen...aiyya........ahhaahhaha.....


yang ni gamba 3 orang kakk beta skali ngn budak kecek tu....yg kecek tu ank kakk 1st....sebok nk jgk men hantaran.....bole pulak maen2 tarik2 jah bunga hantaran tu.........hahaha


hat mcm kipas tu sejadah....cek yg tlg plih nah...bangga3.........hahhahahahhahah



pengntin muka budak sekolah ja aq tgk......hahahha..menagat kakk sndrik mmg best.hahahah



ni la abang ipar yg baru............hahahha.aku xtau la tren apa famly aku pakai.suma cari laki yg ada kait mengait.....kakk 1st kawen ngn schoolmate sndrik....sama ngn kakk kedua.........tapi kakk ketiga laen skit,kawen ngn senior sekolh aq........kira ada kaitn la 2.....hahahahhaha.............skg meh nk nunjuk skit bilik ngntin............yg ni masa awal2 pasang...........xhias lagi bilik...........


ok done............meh nk crta plk pasal majlis kenduri arwah.....maljis ni buat masa malam sblm knduri pulak....kira malam tu pulak la...kn petang akad nikah kn........yg masak org kg sini sbnanya...tapi best ma tgk org masak.....style habis..masak nasik pn pakai alat.aku xpenah tgk pn sblm ni.nama dia polo kot lau xsilap.........aq dengaq2 cm 2 jah....hahahhahahah



nmpk ja macam skit....tapi lau dh masak bole smpai 2 kawah kot..........ni pn lau sapa nk mandi wap pn bole ja...tapi lepas dduk dalam bekas besi tu jadi lauk la leps 2.......hahahha......malam kenduri arwah tu aq sbuk skit.kena angkat hidangan kt ttmmu...xsmpt nk snap pic.lau aku jmpa pic nnti cek update nah.....hhehe.

masa ari knduri plk pn cek sama jugak.sibuk yg amat pasal kena tlg banyak sgt.ramai ma dtg...pasal kakk aq habis ajk 1 sek dia sekali ngn smua student kt kolej dia ngajar dtg...bapak aq pn habis ajak 1 sek dia.....mak aq pn nk jgk habis pggl 1 sek........nk bt cmna,dh 1 family smua dh jadi cgu.....hahahhahah......tapi ada la tmph phtgrapher........nnti cek update nah gambaq kawen hak lawa skit......gmbaq kawen kak cek pn cek tlpa nk snap.........tapi cek ada la tjmpa gambaq skit2.........


time ni orang ramai gila kot pasal wktu tgh ari....


time ni bila dh xda org dh.kol 5 lbh kot...bru la nk kurg skit org....hahahhah



hehhe.....hat ni jah cek mampu update......lepas ni cek jmpa hat gambaq lagi cek update........tapi lepas ni ada smbungn lagi.......hat majlis kawen kt terengganu pulak........hat ni majlis pengntin belah lelaki plk............hat tu best jgk pasal cek jalan2 sama kt ganuuuuu........comel btul org2 kelntn............xgitu cik fafau........ahhahaha.......ilalliqaaaaaaaaaaaa..........arios...........................

Reactions: 

bismillahirrahmanirrahim..............................ari ni kena baek skit............hehehehhe

hari ni buang tebiat apa tah aku terasa gatai sangat tangan ni nak pegang stereng kegheta lama-lama....hehhehe.....sebab tu la ari ni aku kluar.smpai pineng aq bejalan...punya la boring sangat yang amat.xtau cek nk buat apa dh kt umah....

ari ni cemerlang skit pasal bangun kol 9....heheh....skli dalam beribu-ribu kali.....hahah.....kt umah ni bila pagi-pagi aku tepksa stay sorang-sorang pasl suma ahli kluarga pegi keja.....tggl la cekk sorang2.....

nasib baek la ada beg gitar yg aku pinjam dari amir,ada jugak modal aku nk pegi pineng.......aku pegi pineng pn sebab nak hantar beg gitar kt bidi nk mnx tlg hntrkn bila dh balik uia nnti...kol 1 lebih kot aku dh kluar umah......rini bawak kete besau skit............sll kancil ja aku dapat......xdapek nk pecot doh bilo dapek kancil.......bila dh dapat kete besau ni....100 pn rasa slow....tmbah pulak time lalu kt highway kulim-bttrworth ........hahahhahahahhahahah....bongok......


malas cek nk menaip panjang2...senang cerita,smpai umah naim cha,aku,naim cha ngn bidi tros kluar pegi balik pulau pasl nk makn kt queens bay mall....xpenah pn sbenanya aq pegi situ.....hahhah.....katak puru sgguh....tapi memang best la tmpt tu pasal tmpt 2 tepi laut kot...dh nama pn bay kn....bidi ngn cha mmg dok pineng....pineng riauuuuuuuuu mali.......nala....heheh..........masa nk pigi balik pulau tu naek feri.......kami 3 orang ja bising ats tu kot ...........hahahha







gatai tangan nk edit..hahhaha....

smpai queens bay mall pulak,sentai makan tomyam ngn apa tah skli ngn sayur2......harga sedap tapi rasa xsedap lgsg....hahhahah.....yg tu set sekali 2 piggan nasi....tapi aq share ngn bidi...saja cek nk habaq,tom yam memang xleh buang dari hidup kami ni....ni suma angkara geng2 kelntn bilik kami la....pengaruh kami makan tom yam....orang utagha tapi makan tom yam......hahaha..dulu masa kt cfs uia tiap2 ari rutin makan malam msti share beli tom yam smgkok ngn nasi 2 pggn share makan 2 org.....ni kt pineng pn still share lagi...hahahha.....dh habis tu makan2 tros jalan2 jp tepi pantai.....


















time nak balik pulak kami ikot pineng bridge kalau sebut dlm bhsa owang puteh....hahahha....mmg xda keja jalan2 ats pineng bridge bak kata owang puteh skli lagi........hahahha....

laen kali la pulak kami jalan-jalan.....nk ikot mesage cek na...nnti kita p sama-sama......cik fafau kalu nk mai pineng habaq kt bidi nah.........hahah....arios.........



Labels:
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...