Pages

salam blogger..........
lani cek dah minat betol nak post cerita-cerita pelik-pelik....bukan apa,rasa seronok pun ada,rasa geli geleman pn ada,rasa gila tu dah memang selalu dah.....macam-macam la cek rasa.....hahahha....hari ni cek nak cerita pasal sekoq lembu ni pulak.....
cerita hat pelik ni  mengenai seekor lembu baka BOVINE yang bernama Luna  yang dimiliki oleh Regina Mayer, 15....Hat yang peliknya lembu ini boleh beraksi dah sebijik dah nak macam Kuda.....



Hat semua gambar yang kat atas ni hasil latihan yang diberikan oleh pemilik lembu ini. Selain boleh melompat lembu ini jugak boleh faham dengan bahasa yang digunakan oleh pemilik iaitu antaranya perkataan GO, STAND dan GALLOP.......Bahasa Inggeris ja dia paham ya tuan-tuan,kalau cakap melayu ka kuda ni nganga ja la......hahaha...

Tapi pelatih lembu hat yang melatih lembu di ZURICH ni habaq yang  LUNA  ni hanya boleh melompat dengan kadar ketiggian  normal,pasal lembu ni seekor lembu muda.......kalau nak lompat tinggi-tinggi macam kuda betol ka,menangis la kuda ni.....badan berat macam tong dram mana la nak buleh lompat tinggi-tinggi cek.......hahahha.......

Labels:
Reactions: 

salam blogger.........

selalu cerita pasal movie ja..hari ni meh cek nak cerita pasal makanan pulak...tapi hat ni makan bukan hat selalu atoupun hat penah kita nampak......kalau penah try tu memang cek tabik walafiat la......hahahha.......ada brand??????

meh try tengok ....hat ni nama dia tikus goreng....kalau nak cari kat pasar malam biasa memang xjumpa....biasa jumpa hat ayam goreng....tapi kambing goreng cek xtau la.......hahah.....meh tengok cara nak buat tikus goreng ni......


Nampak macam ayam goreng biasa kan? Jom kita tengok lagu mana proses dia… 









siap dah.....sedap kan......hahhahahah

cek xjamin la kalau sapa muntah sebulan kalau try tikus goreng ni......hehhe............

Labels:
Reactions: 

salam blogger......

kemarin dh update dah kan pasal movie hollywood....hari ni nak cerita pasal filem orang Malaysia pulak.....asyik tengok filem orang putih ja,aku pon meluat jugak..hahhaha....sekali nak jugak tengok jugak filem orang kulit sawo matang........hahahha........

tengah aku sedap-sedap baca artikel,tetiba terjumpa pulak dengan artikel ni.....rasanya hampa semua dah tengok semua movie ni.....kalau hat tengok cd xori,junagn lupa beli hat ori naa.......hahhaha...meh nank tunjuk list movie kat Malaysia ni hat catat kutipan tertinggi.......

1. NGANGKUNG (RM8 juta)
Pengarah: Ismail Bob Hashim.
Pelakon: Shaheizy Sam, Angah Raja Lawak, Azad Jasmin, Azlee Jaafar, Eira Syazira,
Mazlan Ahmad dan Putri Mardiana.

2. ADNAN SEMPIT (RM7.66 juta)
Pengarah: Ahmad Idham
Pelakon: Shaheizy Sam, Intan Ladyana, Yana Samsudin, Along (Raja lawak) dan Cat Farish
3. HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH (RM6.2 juta sehingga 30 Disember 2010)
Pengarah: Mamat Khalid
Pelakon: Awie, Johan (Raja Lawak), Ummi Nazeera, Azwan, Sofi Jikan dan Shy8
4. EVOLUSI KL DRIFT 2 (RM5.67 juta) 

Pengarah: Shamsul Yusof
Pelakon: Shaheizy Sam, Shamsul Yusof, Aaron Aziz dan Scha Al-Yahya
5. LAGENDA BUDAK SETAN (RM4.28 juta) 

Pengarah: Sharad Sharan
Pelakon: Farid Kamil, Lisa Surihani, Que Haidar, Raja Farah dan Fazura

6. JANGAN PANDANG CONGKAK 2 (RM4.23 juta)
Pengarah: Ahmad Idham
Pelakon: Cat Farish, Nora Danish, Lan Pet-Pet, Azlee dan Lisa Surihani
7. V3: SAMSENG JALANAN (RM3.88 juta) 

Pengarah: Farid Kamil
Pelakon: Bront Palarae, Farid Kamil, Intan Ladyana, Lisa Surihani dan Aqasha
8. NIYANG RAPIK (RM3.2 juta)
Pengarah: Ahmad Idham
Pelakon: Shaheizy Sam, Liyana Jasmay, Kamal Adli, Awal Ashaari, Zed Zaidi dan Fizz Fairuz
9. CUTI-CUTI CINTA (RM3.17 juta)
Pengarah: Ahmad Idham
Pelakon: Nora Danish, Farid Kamil, Cat Farish
10. MAGIKA (RM3.14 juta)
Pengarah: Edry Abdul Halim
Pelakon: Mawi, Diana Danielle, Fimie Don, Ziana Zain, Ning Baizura, Aznil Hj Nawawi, M.Nasir dan ramai lagi.

ok la tu...walopn xcecah 10 juta tapi kira juta la tu....hhahah....semoga kita semua pakat-pakat tengok habih semua cerita hat kat Malaysia ni.....kasi pecah panggong.........hahahha.............

Labels:
Reactions: 

salam blogger.................

 dah berapa hari dah aku x update blog ni....sori maaa...busy outstation.....keluar cari rezeki untuk anak-anak ikan aku......hahah.....

kali ni aku nak cerita pasal movie pulak.....ni angkara terpengaruh tengok patung transformers kat post entry aku yang lepas la.....macam bes pulak tengok patung besaq-besaq.....hampa yang xbaca lagi post tu jangan lupa baca na.......tajuk dia senarai patung paling besaqqqqqqqqqq kat dunia...hahah.... 

bila dah habih taun 2010 ni,maka filem hat 2011 mula la nak masok..xkira hat filem melayu ka,hat english ka..kali ni cek bagi hat hollywood punya dlu na...
 


JANUARI
* Ong Bak 3 (Jan TBA)
* If I Want to Whistle, I Whistle (Jan 5)
* Unknown White Male (Jan 7)
* The Green Hornet (Jan 14)
* The Dilemma (Jan 14)
* Don’t Be Afraid of the Dark (Jan 21)
* No Strings (Jan 21)
* The Way Back (Jan 21)
* The Rite (Jan 28)
* The Mechanic (Jan 28)
* Restless (Jan 28)
* From Prada to Nada (Jan 28)

FEBRUARI
* And Soon the Darkness (Feb TBA)
* The Roommate (Feb 4)
* Sanctum (Feb 4)
* Gnomeo and Juliet (Feb 11)
* Just Go With It (Feb 11)
* Monte Carlo (Feb 11)
* Drive Angry (Feb 11)
* Big Mommas: Like Father, Like Son (Feb 18)
* I Am Number Four (Feb 18)
* The Eagle of the Ninth (Feb 25)
* Hall Pass (Feb 25)
kung fu panda 2

MARCH
* Rango (Mar 4)
* Kids In America (Mar 4)
* The Adjustment Bureau (Mar 4)
* Battle: Los Angeles (Mar 11)
* Mars Need Moms! (Mar 11)
* Jane Eyre (Mar 11)
* Beastly (Mar 18)
* The Dark Fields (Mar 18)
* The Lincoln Lawyer (Mar 18)
* Paul (Mar 18)
* Sucker Punch (Mar 25)
* Diary of a Wimpy Kid 2: Rodrick Rules (Mar 25)

APRIL
* The Resurrection of the Christ (Apr TBA)
* Haywire (Apr TBA)
* Larry Crowne (Apr TBA)
* Footloose (Apr 1)
* Hop (Apr 1)
* Bad Teacher (Apr 1)
* Rio (Apr 8th)
* Your Highness (Apr 8th)
* Hanna (Apr 8th)
* Scream 4 (Apr 15)
* Water for Elephants (Apr 15)
* The Intruder (Apr 15)
* Source Code (Apr 15)
* Born to Be a Star (Apr 22)
* African Cats: Kingdom of Courage (Apr 22)
* The Thing (Apr 29)
* What’s Your Number? (Apr 29)
* Prom (Apr 29)

MEI
* Thor (May 6)
* Jumping the Broom (May 6)
* Priest (May 13)
* Bridesmaids (May 13)
* Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (May 20)
* The Hangover 2 (May 26)
* Kung Fu Panda: The Kaboom of Doom (May 27)

JUN
* X-Men: First Class (Jun 3)
* Fast Five (Jun 10)
* Something Borrowed (Jun 10)
* Green Lantern (Jun 17)
* Cars 2: World Grand Prix (Jun 24)
* Rise of the Apes (Jun 24)

JULAI
* The Change Up (Jul TBA)
* Transformers 3 (Jul 1)
* One for the Money (Jul 8th)
* Zookeeper (Jul 8th)
* Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II (Jul 15)
* Winnie the Pooh (Jul 15)
* Captain America: The First Avenger (Jul 22)
* Friends with Benefits (Jul 22)
* Cowboys and Aliens (Jul 29)
* Horrible Bosses (Jul 29)

OGOS
* The Smurfs 3D (Aug 3)
* The Darkest Hour (Aug 5)
* War Horse (Aug 10)
* 30 Minutes or Less (Aug 12)
* Spy Kids 4: All the Time in the World (Aug 19)
* The Mistaken (Aug 19)
* Final Destination 5 (Aug 26)

SEPTEMBER
* Columbiana (Sep 2)
* The Apparition (Sep 9)
* Straw Dogs (Sep 16)
* A Dolphin’s Tale (Sep 16)
* Journey 2: The Mysterious Island (Sep 23)
* Anonymous (Sep 23)

OKTOBER
* Warrior (Oct 7)
* Fright Night (Oct 7)
* The Three Musketeers 3-D (Oct 14)
* Contagion (Oct 21)

NOVEMBER
* Once Upon a Christmas Dream (Nov TBA)
* Leo Tolstoy: Genius Alive (Nov TBA)
* Puss in Boots (Nov 4)
* Immortals (Nov 11)
* 11 11 11 (Nov 11)
* Jack and Jill (Nov 11)
* The Twilight Saga: Breaking Dawn (Nov 18)
* Happy Feet 2 in 3-D (Nov 18)
* Real Steel (Nov 18)
* Project X (Nov 23)
* Arthur Christmas (Nov 23)

 DISEMBER
* Hugo Cabret (Dec 9)
* New Year’s Eve (Dec 9)
* Mission: Impossible IV (Dec 16)
* Alvin and the Chipmunks 3-D (Dec 16)
* The Girl with the Dragon Tattoo (Dec 21)
* A Very Harold & Kumar Christmas The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn We Bought a Zoo (Dec 23)
* The Greatest Muppet Movie Ever Made (Dec 25)

selamat menontonnnnnnnn................................

Labels:
Reactions: 

salam blogger......

sapa xkenai dengan safee sali.....orang yang telah buat aq loncat gila-gila masa kat stadium bukit jalil masa game Malaysia vs Vietnam hari tu....hahha.....

lani dia dah pindah kelab kelab pelita jaya.semua mesti dah tau kan..baguih anak Malaysia ni....bangga-bangga..

tapi hampa semua tau berapa gaji dia ni....kalau xsilap gaji dia  AS$10,000 bersamaan RM30,360 sebulan....hahah...kira loaded la ni......kalau beli ayaq kotak milo pon brpa puloh ribu kotak buleh dapat.......haha


muka nak macam orang kedah pulak aq tengok............hahahhaha........pasai selalu hat muka macam dia ni orang kata orang utara.......ceh,promot orang utara.....hahha......xpecaya meh tengok gambaq player bola sepak kedah ni.....nama dia sabree abu....



hahahha....tengok-tengok muka depa dua orang...orang kedah kata nak sebalas....hahahha....memang nak macam orang kedah..........

tapi kalau nak cerita pasai player Malaysia yang maen kat luar negara sebenarnya dah ramai dah pon......contoh macam sorang ni....most talented young player kot sebelum ni....nama dia titus james palani...sekarang ni dia maen kat FC Villenoy kat france...dia ni asal orang Brickfield, Kuala Lumpur....cuma xtau la pasai pa sampai lani pasai pa dia xmau maen untuk Malaysia...haduih.......


xapa....ramai lagi player Malaysia yang hebat macam aku......hahhaha....majulah sukan untuk negara Malaysia tercinta................



Labels:
Reactions: 

salam blogger..

selalu cek gatai tangan nak tulis pasal artis ja.....rini gatai tangan pulak nak tulis pasal patung....bukan anak patung bear-bear hat nak bagi hadiah kat awek tu nah......tapi hat ni yang besaq yang amat tak kira lagu mana besaq sesungguhnya......penin cek nak habaq.......hahaha....

hat cek nak tunjuk kat gambaq ni memang la kecik pasai gambaq ja...tapi bila dh dok depan mata ka,tebeliak mata.....hahah.....kalau rasa nak tebeliak mata sikit buleh la p batu cave.....ada dah satu kat situ.......jangan dok p mintak no ekor dh la.....hahahahah.....

antara patung yang paling besar kt dunia ni lau xsilap cek....

Mother Motherland, Kiev.

Lord Shiva of Murudeshwara


The Genghis Khan Statue


Grand Buddha at Ling Shan

giant sculptures

The Mamayev Monument


The giant Gundam Statue


gundam giant

Buddha at Wat Muang

buddhaa wat muang

nengok-nengok....besaq yg amat....kalau budak-budak kecek tu nak mintak patung suma kat mak ayah depa,xdapat cek nak nolong.............hahahha....

Labels:
Reactions: 


salam blogger..........


pasai apa hat islam menyuruh di sebat 100 kali orang belum berkahwin yang berzina dan merejam sehingga mati orang yang sudah berkahwin yang berzina?


Sebenarnya, badan manusia akan mengeluarkan sel-sel darah putih atau antibiotik yang dapat melawan penyakit. Dan sel-sel ini terdapat di daerah tulang belakang, berdekatan dengan sum-sum tulang manusia. Lelaki yang belum berkahwin dia akan dapat mengeluarkan beribu-ribu sel ini. Manakala lelaki yang sudah berkahwin hanya dapat menghasilkan 10 unit sel dalam sehari kerana sel-sel lain telah hilang disebabkan perhubungan suami isteri.


Jadi bila lelaki yang belum berkahwin didapati bersalah melakukan zina, maka hendaklah dia tu disebat 100 kali. Ini adalah kerana bila dia disebat di belakangnya, satu amaran tentang kesakitan itu akan membuatkan penghasilan beribu sel antibiotik yang dapat melawan virus hiv jika ia ada di badannya. Dengan itu, dapatlah antibodi melawan virus hiv tersebut. Tetapi jika lelaki itu sudah berkahwin, walaupun disebat 100 kali; ia akan tetap menghasilkan 10 unit antibodi sahaja. Maka dengan itu hukumannya direjam hingga mati agar dia tidak dapat merebak virus HIV tersebut.

 

nengok-nengok....sesunggunya Allah itu Maha Adil lagi Maha Bijaksana.....sama-sama la kita ambil iktibar.............

Labels:
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...