Pages


salam blogger.........

lapok bena kawe raso blog ni...lama xupdate.....haha...sibuk kerja punya pasal kn..........tapi gaji hampeh sikit ja takat buleh la celah gigi....tapi xapa la......pengalaman kan.....tapi meh nak cerita....ada la mak cik tu,kesian gilooo....dia keja superstore sebelah tempat kerja cek.....anak dia baru 19 keja sekali ngn cek......kesian gila tgk mak dia ari-ari usha dari jauh anak dia buat apa waktu kerja...mak dia dh tua dh 50 lebih dh.....tapi still keja sara keluarga........tapi anak dia maen-maen waktu kerja......aiya.......anak sorang lagi xkeja xsilap aku ............hadduih............selalu aku tengok kisah-kisah sedih dalam cerita tv kisah benar ja.....tapi lani tengok live oh............hahha....dunia-dunia..........

hari ni cek nak share pasal waterfall ni..........fuhhhhhhh...memang giloo la waterfall ni.....duduk atas atap rumah pon dah gayat dh,ni kan pulak waterfall hat tinggi dia mau lebih 100 meter......gilooo apo.....tok wan cek tobat aih pengsan kalau dok kat atas ayaq terjun ni.......ceh......ambik contoh orang tua buleh la...............hahahhah...jom usha gambaq jom....



Aneh tapi benar...
Di Zimbabwe, Afrika, ada kolam renang yang lokasinya berada pada ketinggian 128 meter. 
Hanya orang-orang yang mempunyai keberanian dan tidak phobia ketinggian
yang akan mandi didalamnya.


  Kolam renang ini dipanggil "Kolam Renang Syaitan". 
adakah pasai ada banyak syaitan mandi kat situ?


Lokasi tempat ini adalah di air terjun Victoria, Zimbabwe, Afrika. 


Ketinggian air terjunnya mencapai 128 meter.


Masyarakat sekitarnya dari dulu biasa menyebutnya sebagai "kolam renang syaitan".




gila orang ni.....jatuh baru padan muka......hahhaa..........macam biasa, 1 ja pesanan penulis.....jauh perjalanan indah pemandangan.....hahaha.........

Labels:
Reactions: 

salam blogger.......


jarang sangat lani cek nk update blog ni.....maklum la.....sekarang cek dh start koje baru sementara nk isi cuti smpai raya ni....balik koje pulak nk dekat pukol 10 malam......memang letih giloo la seharian kerja......dh tu balik-balik teros landing ats katil tidoq sampai pagi esok......pagi pulak masok keja balik pulak dah pukul 9.45....memang berhabuk la blog ni lepas ni...........hahah......


api hari ni memang ada cerita panas....rasanya memang laku la akhbar metro hari ni.........hahha....cek pon tau berita ni dari rakan sekerja cek waktu rehat tengah hari tadi....tiba-tiba ja dia cakap ada berita panas dekat akhbar metro hari...........haaaaaaaaaaa......nak  tau cerita apa, jom baca artikel ni....



Seorang wanita ditahan selepas dia memberi dadah kepada suaminya, mengikatnya di katil dan kemudian memotong kemaluan serta meletakannya ke dalam tempat pelupusan sampah.

Leftenan Jeff Nightengale berkata, Catherine Kieu Becker meletakkan dadah dalam makanan dan memberikan kepada mangsa, yang namanya tidak didedahkan sebaik sebelum kejadian lewat malam tadi.

Nightengale berkata, mangsa berusia 51 tahun berada demam, terbaring dan tidak sedarkan diri.
Becker kemudiannya mengikat mangsa tangan dan kaki mangsa dengan tali, membuka pakaian dan menyerang dengan pisau 25.4 sentimeter sebaik mangsa sedarkan diri.

"Mangsa tidak sedarkan diri apabila kemaluannya dipotong," kata Nightengale.


hahah......bahaya betol pompuan zaman lani.....ganas-ganas belaka..........hahah......macam biasa la 1 ja pesanan penulis......jagalah keselamatan anggota tubuh badan  anda.........xmau nasihat lebih-lebih sangat...paham-paham ja lah....hahahha........

Labels:
Reactions: 

salam blogger.......

hari ni sapa hat xdan lagi nak tengok KL GENGSTER kat wayang lagi bole dah nak usha online .....sapa la murah hati upload ni kt youtube..........hahah....



jom nonton kat bawah ni....plug and play ja....selamat nonton.....hahaha...




hahha...blog aku ni dah jadi wayang pulak .....heheheh....

Labels:
Reactions: 


salam blogger......

hahaha...xhabis-habis aku ni dengan kes haiwan.............mintak-mintak jadi duta haiwan la kat zoo negara ka.......hahha......suma entry aku semua pasal haiwanun.....hehhe......

hari ni cek nak cerita pasal kes kaki bionik.....haaaaaa....ingatkan manusia ja yang boleh pakai kaki palsu....haiwanun pon bole la zaman lani....kesian kat depa jugak kan...kalau xda camna depa nak p kluaq kerja shift pagi cari rezeki untuk keluarga depa kn....hehhe...jom baca jom kisah ni....



LONDON: Seekor kucing mendapat dua kaki bionik selepas menjalani pembedahan pertama di dunia yang dapat mengubah masa depan individu yang mengalami kecacatan kaki.

Oscar yang kehilangan kaki akibat tersepit di mesin penuai kini boleh berlari selepas pembedahan implan. Peralatan sokongan besi yang dimasukkan ke dalam buku lali Oscar itu mebolehkan tulang dan kulitnya bercantum di sekitar besi berkenaan.
Tapak kaki palsu juga direka khas di bawahnya bagi melancarkan pergerakan Oscar.

Oscar boleh berdiri sehari selepas dibedah doktor haiwan, Dr Noel Fitzpatrick di Surrey yang menelan belanja £4,000 (RM19,600).

Empat bulan kemudian berat Oscar bertambah dan kini ia boleh berlari.

Dr Fitzpatrick memberitahu teknik yang diaplikasi itu dijangka dapat digunakan ke atas manusia.




haaaaaa.....menarik kan....tapi mahal sikit la....kalau aku la,aku x mampu sikit,aku ambik kayu ikat ja kat kaki kucing tu,janji depa boleh jalan...kesian oooh depa hat xda kaki.....kalau manusia xda jari sebatang pon dah rasa susah,ni kan pulak kaki....hahah...


macam biasa, 1 ja pesanan penulis, jangan makan gula banyak sangat,nanti kencing manis.....hahha....

Labels:
Reactions: 



salam blogger............

hari ni cek nak cerita pasal haiwan balik.......hahah.......aku ni memang suka sangat cerita pasal haiwan......kehaiwanan sungguh.......

tapi rasa ramai dah kot tau pasal kes ni..kes minuman sperma kuda......tapi x apa la....untuk siapa yang xtau lagi....jom baca jom........


Sebuah pub di New Zealand memperkenalkan minuman terbaharu dalam menunya iaitu air sperma kuda berperisa epal, lapor sebuah akhbar semalam.

Pub Green Man di sini menawarkan minuman itu pada harga £12 (RM58) untuk setiap hidangan 30 mililiter.

Bahan mentah minuman itu diambil dari sebuah ladang kuda di sini dengan setiap hidangan mengandungi sekitar 300 juta sperma kuda.

Pemilik bersama pub berkenaan, Steven Drummond berkata, minuman itu yang dihidangkan sejuk, popular dalam kalangan pengunjung lelaki dan wanita.

Dia mendapat idea untuk menggunakan sperma kuda semasa cuba mencipta minuman baharu dalam satu pertandingan makanan tempatan.




macam biasa, 1 ja pesanan penulis, air kalau dah sedap tu kalau nak minum ja lah.tapi tengok-tengok sama.....kalau sperma kuda boleh lagi,buatnya tetiba sperma binatang laen....telur katak ka yang berbuih-buih tu macam hat kita selalu tengok tu..........hahahahhahahh

Labels:
Reactions: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...